Misdaad

Man die agent neersloeg bij trouwstoet is broer van de bruid

De 25-jarige verdachte van het neerslaan van een agent bij een trouwstoet in Rotterdam, blijkt de broer van de bruid te zijn. Vrijdag besloot de rechter-commissaris om de man twee weken langer in voorarrest te houden. Het Openbaar Ministerie is niet te spreken over de familie van de verdachte, die de politie bewust tegenwerkte.

De man werd woensdag in Lopik opgepakt. Agenten vonden hem onder zijn bed, waar hij zich had verstopt. Dat was ruim een maand nadat de mishandeling had plaatsgevonden. Het OM neemt het dan ook hoog op dat de familie de politie niks heeft verteld. Mogelijk wordt de familie daar nog voor vervolgd, “maar op dit moment focussen we ons op deze verdachte,” zegt een woordvoerder van het OM.

Wat gebeurde er bij de trouwstoet?

Op vrijdag 30 augustus rond 16.00 uur kreeg de politie een melding binnen over een trouwstoet. Deelnemers aan de stoet zouden onnodig zouden toeteren, asociaal rijden, op autodaken zitten en het overige verkeer stoppen en blokkeren. Ter hoogte van de Maasboulevard spraken agenten de deelnemers daar op aan, waarna de bruiloftsgasten met veel kabaal vertrokken, aldus de politie.

Lees ook: Nieuwe beelden van deelnemer trouwstoet die agent knock-out slaat in Rotterdam

Op de Westzeedijk blokkeerde de stoet het verkeer opnieuw. Toen een van de feestgangers werd aangehouden, misdroegen anderen zich volgens de politie flink. Een van hen sloeg een agent zo hard, dat de politieman viel en korte tijd zijn bewustzijn verloor. De agent heeft volgens de politie nog steeds veel last van het incident en is nog altijd niet volledig aan het werk.

Bron: Redactie/ANP