Opmerkelijk

Ramona start inzamelingsactie voor gewonde weeskinderen in Sri Lanka

De 34-jarige Ramona de Wit uit Enkhuizen is met haar eigen stichting Kalyani een inzamelingsactie begonnen voor de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka van afgelopen zondag.

Ramona, die geboren is in Sri Lanka en als baby werd afgestaan ter adoptie, zou Eerste Paasdag naar Sri Lanka vliegen. Maar omdat haar oudste zoon waterpokken had ging de reis niet door.

130 leden omgekomen

Bij de aanslagen op diverse locaties in Sri Lanka zijn inmiddels (volgens de laatste telling) 321 mensen omgekomen en raakten 500 mensen gewond. Ook medewerkers van haar stichting Kalyani  raakten betrokken bij de aanslagen. Ramona: “Na de aanslagen kreeg ik appjes van contactpersonen en vrijwilligers dat ze veilig waren, wel lag onze chauffeur in het ziekenhuis. 130 leden van zijn kerkgemeenschap zijn omgekomen bij de aanslag. Een andere contactpersoon verloor drie vrienden.”

Lees ook: Onderminister Sri Lanka: ‘Aanslagen waren ‘wraak voor Christchurch’

Ramona aarzelde daarom geen moment en besloot een inzamelingsactie te starten. Door de aanslagen zijn veel kinderen verminkt geraakt en hebben zelfs hun ouders verloren, Voor hen willen we het geld inzamelen voor opvang, aldus Ramona.

De teller van de inzamelingsactie staat inmiddels op ruim 500 euro. Ook meedoen met de actie van Ramona? Kijk dan op de Facebook-pagina van Stichting Kalyani.