Sport

PSV-supporters brengen emotioneel eerbetoon aan Fernando Ricksen

De supporters van PSV hebben donderdag een eerbetoon gebracht aan Fernando Ricksen. In de 43e minuut van de thuiswedstrijd tegen Sporting Portugal in de Europa League klonk een minuut lang applaus van de 30.000 fans in het Philips-stadion.

Mark van Bommel klapte mee en was zichtbaar aangedaan. De trainer van PSV brak samen met Ricksen door bij Fortuna Sittard. Beide spelers bereikten ook het Nederlands elftal.

Ook bij het openingsduel in de Europa League tussen de Schotse voetbalclub Rangers FC en Feyenoord werd stilgestaan bij het overlijden van Ricksen. Aan het duel ging een indrukwekkende minuut van stilte vooraf. Op het grote stadionscherm verscheen een portret van Ricksen. Beide ploegen voetballen met rouwbanden.

Bloemen, sjaaltjes en vlaggen

Ricksen voetbalde tussen 2000 en 2006 voor Glasgow Rangers en is nog steeds mateloos populair bij de aanhang van de Schotse ploeg. Veel fans legden woensdag al bloemen, sjaaltjes en vlaggen voor Ricksen bij het stadion van de Rangers. Veel Schotse supporters gaven ook gehoor aan het verzoek in een oranje shirt de wedstrijd komen te bekijken.

Rouwbanden

Ricksen speelde in het verleden ook voor AZ. Daarom voetbalden de spelers van de formatie uit Alkmaar donderdag ook met rouwbanden tegen Partizan.

Lees ook: Oud-voetballer Fernando Ricksen (43) overleden

Ricksen overleed woensdag op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van ALS, een zeldzame spierziekte.

ANP/Redactie