Opmerkelijk

Max, Lady, Cooper of toch Scooby? Dit zijn de populairste hondennamen van 2019

Als het om mensenkinderen gaat zijn we lekker inventief, maar voor onze trouwe viervoeters gaan we liever voor meer traditionele opties. Max, bijvoorbeeld. Of Rex. Dat blijkt uit onderzoek van Rover.com naar de populairste hondennamen van 2019.

Lees ook: Teckel Limo na 11 jaar herenigd met haar baasjes

Max blijkt landelijk gezien de absolute winnaar, op de voet gevolgd door Luna en Lola. Pip, de nummer 5 in de top-10 is een nieuwkomer.

Een opvallende trend is dat we zowel de reuen als de teefjes een naam geven die maximaal twee lettergrepen heeft. Volgens de onderzoekers loopt die trend gelijk aan hoe Nederlanders anno 2019 hun kinderen noemen. Ook daar is de mores: kort, korter, kortst.

Populaire hondennamen per regio

In het noorden van het land is Bowie het populairst. In het zuiden noemen we onze honden het liefst Luna. In het oosten kiezen we het snelst voor Boef en in het westen wint Max. In het Noorden hebben we een opvallende voorkeur voor Spaanse namen. Honden heten daar vaak Diego of Pablo. En houden we van Normaal, ook Bennie staat in de top-10 van west-Nederland.

Bekijken we het op stadsniveau, dan is Max het populairst in Rotterdam en Utrecht. Amsterdammers noemen hun hond massaal Ollie. In Maastricht pakken ze het creatiever aan, daar werden hondjes dit jaar vaak Loek genoemd. In Eindhoven bewijst met van lekker exotisch te houden, Happy is er de nummer één.

10 populairste hondennamen van 2019

1. Max
2. Luna
3. Lola
4. Bella
5. Pip
6. Bobby
7. Charlie
8. Tommy
9. Bo
10. Cooper

Beeld: Unsplash