Dieren

Teckel Limo na 11 jaar herenigd met haar baasjes

Het mag een wonder heten, na elf jaar is teckel Limo herenigd met haar baasjes. Het dier werd afgelopen weekend ernstig verwaarloosd gevonden in het Gelderse Gaanderen en opgevangen in Dierencentrum Achterhoek.

Gelukkig bleek de inmiddels veertienjarige Limo gechipt en geregistreerd te staan als vermist. Op die manier wist het dierencentrum de eigenaren van de hond te vinden. En wat bleek: de teckel werd al elf jaar vermist.

Gestolen van erf

De eigenaren bleken meneer en mevrouw Joling uit Warnsveld te zijn, veertig minuten rijden van Gaanderen. Ze zijn zelf ook dierenartsen. “In 2008 is Limo gestolen van het erf, onze honden liepen daar altijd rond. Toen ik ze ‘s avonds naar binnen riep, bleef Limo weg”, vertelt mevrouw Joling aan Hart van Nederland.

“We hebben natuurlijk stad en land afgezocht, maar haar nooit meer gevonden”, vervolgt ze. “Tot we maandag gebeld werden door het asiel, dat ze haar hadden gevonden.”

Mevrouw Joling en haar man konden het bijna niet geloven, maar het was toch echt Limo. “Moraal van dit verhaal is dus ook maar weer dat het chippen van je dier ontzettend belangrijk is.”

Ernstig verwaarloosd

Limo werd niet ondervoed, maar wel ernstig verwaarloosd gevonden. Haar vacht was een grote baal van klitten, haar oren waren ernstig ontstoken en ze had een blaasontsteking.

Ook had de teckel tumoren bij haar tepels en was haar gebit in zeer slechte staat. Ondanks dat had ze volgens het dierencentrum een “uitzonderlijk opgewekt en vrolijk humeur”.

Limo’s baasjes zijn dierenartsen, dus ze is in goede handen:¬†“Onze trimster heeft haar meteen onder handen genomen en ze zag er meteen al een stuk beter uit.” Haar gebit heeft volgens mevrouw Joling wel wat aandacht nodig, “maar het gaat naar omstandigheden heel goed met haar”.

Waar was Limo?

Waar Limo de afgelopen elf jaar heeft gezeten en wat ze heeft meegemaakt zal zeer waarschijnlijk altijd onduidelijk blijven. “Misschien dat we door alle aandacht daar nog iets meer over te weten kunnen komen en zijn er mensen die haar herkennen en eerder ergens hebben gezien”, vraagt mevrouw Joling zich hardop af.

Hoe dan ook is het uiteindelijk goedgekomen voor zowel Limo als haar baasjes. Op sociale media reageren veel mensen op het bijzondere en hartverwarmende verhaal. Iedereen hoopt dat Limo en haar baasjes een mooie tijd tegemoet gaan en nog lang van elkaar mogen genieten.

Foto’s: Dierencentrum Achterhoek¬†