Dieren

Politiehond Bumper stopt op social media: 'Ik ga jullie missen'

Internetfenomeen Bumper stopt ermee. De politiehond in opleiding doet in september examen en als hij slaagt, moet hij zijn carrière op social media aan de wilgen hangen.

Toen het account van Bumper begon, was de gedachte altijd al dat deze zou stoppen zodra hij het examen gehaald had en als echte politiehond aan het werk zou gaan. “Hopelijk hangt de vlag uit met mijn riem eraan. Dan mag ik met de grote jongens aan het echte werk beginnen. Spannend. Maar ook jammer”, schrijft Bumper op zijn Facebookpagina.

‘Wat vreselijk’

Volgers van Bumper zijn verbijsterd. “Oh, wat ontzettend jammer!” en “Wat vreselijk en erg. Juist op deze manier een beetje kunnen meekijken achter de schermen lijkt me zo waardevol”, is een greep uit de reacties.

Lees ook: Politiehond Bumper ontmoet opvolger Brammie

Ook Bumper en zijn baasje Stephan Verwegen vinden het jammer. “Het was altijd al de bedoeling om een inkijkje te geven in de opleiding van pup tot politiehond en bij het examen te stoppen, maar nu het zover is, weet ik zeker dat ik jullie enorm ga missen”, schrijft Stephan in naam van Bumper. “Gelukkig is mijn examen pas na de zomer, dus deze zomer kunnen we nog van elkaar genieten!”

Fans

De politiehond werd in 2017 bekend als puppy, toen er een enorm schattige video van hem opdook. Sindsdien groeide zijn fanbase flink. Voor de Bumper-kalender die vorig jaar uitkwam stonden zelfs honderden mensen in de rij.

Foto: Instagram @pol_bumper