Dieren

Politiehond Bumper ontmoet opvolger Brammie

Politiehond Bumper was amper bijgekomen van zijn Valentijnsdate, of hij was alweer op pad. Zondag was hij met zijn baasje naar politiehondenvereniging PHV Zeldenrust in Chaam om zijn opvolger te ontmoeten.

Op de vereniging komen particulieren die een politiehond trainen. Deze mensen hebben twee jaar lang een hond in spé onder hun hoede om hem klaar te stomen voor het werk bij de politie. Bumper en zijn baasje gaan er vaak langs om nieuw talent te scouten, een belangrijk onderdeel van hun werk. “Je moet het vergelijken met scouts die bij voetbalclubs langs de lijn staan om talent te zoeken”, aldus Bumper op Facebook.

Lees ook: Politiehond Bumper trakteert vriendinnetje Pien op romantische Valentijnsdate

Dit weekend gingen zij langs bij de nieuwe generatie. Brammie is één van de pupillen, ook wel ‘de schrik van Chaam’ genoemd. Deze 9 weken oude leerling mag af en toe al meekijken met de grote jongens. Bumper hoopt dat Brammie over 2,5 jaar de Nederlandse politie komt versterken.

Vol trots werden op het account van Bumper foto’s gedeeld van de schattige ontmoeting tussen senior en junior. Wellicht zien we Brammie over een tijdje terug als held bij de politie.

Open dag

Zaterdag 6 april houdt PHV Zeldenrust – een jaar nadat ze getroffen werden door een brand – een feestelijke open dag. Hierbij zal ook Brammie aanwezig zijn.