Dieren

Politiehond Bumper staat op het punt(je) van slagen

De dag dat Bumper examen moet doen, komt steeds dichterbij. Dus moet de politiehond in opleiding nog even flink oefenen. Bijvoorbeeld in het bijten van een verdachte. “Mijn brokken zijn weer in de pocket.”

Bumper moet eerst een trappetje beklimmen en vervolgens over een smal randje naar een ‘verdacht’ persoon rennen. “Mijn baasje denkt volgens mij echt dat we een bijbaantje zoeken in het circus.”

Toch spurt de politiehond recht op zijn doel af en bijt hij zich goed vast in de verdachte. Hij laat niet meer gaan tot zijn baasje ‘los’ roept. “Baasje blij en mijn brokken zijn weer in de pocket.”

Maar is het voldoende om in september te slagen voor het politiehondenexamen? Bumper hoopt natuurlijk van wel. “Hopelijk hangt de vlag uit met mijn riem eraan”, zei de politiehond eerder daarover op zijn Facebookpagina.

Lees ook: Politiehond Bumper stopt op social media: ‘Ik ga jullie missen’

Stoppen

Als hij slaagt begint voor de politiehond na de zomer het echte werk met de grote jongens. Bumper heeft dan geen tijd meer om zijn avonturen op social media te delen, liet hij in juli weten. “Spannend. Maar ook jammer.”

In de tussentijd heeft Bumper echter niet stilgezeten. Zo haalde hij samen met zijn baasje tijdens de hittegolf een nat pak ter verkoeling. Ook ging hij deze maand ‘ondergronds’ voor een oefening in een kruipruimte.

Beelden: Politie Nederland