Misdaad

Sem (15) spreekt over mishandeling door groep Gorinchemse jongeren

Het hele land reageerde met afschuw op een filmpje waarin te zien is hoe twee jongeren in Gorinchem door een grote groep jongens wordt ingesloten en in elkaar wordt geslagen. Bepaald geen unicum, bleek al snel: de politie heeft al vijf aangiftes in behandeling die een link lijken te hebben met deze dadergroep. Sem (15) is een van de slachtoffers op de filmpjes en doet dapper zijn verhaal aan Hart van Nederland.

Ook hij werd zomaar uit het niets door een groep jongens in elkaar geslagen en ook bij hem werd de aanval gefilmd. De groep bestond uit maar liefst vijftig, zestig jongeren… “Dat was heel eng”, vertelt Sem. “Ik wist niet wat ik moest doen op dat moment.  Ze liepen op ons af en vroegen wie ik was, dus ik zei m’n naam en toen sloeg hij me.” Sem werd volledig in elkaar getrapt door de jongen, maar zal waarschijnlijk niet de laatste zijn, want “toen gingen ze door naar de volgende jongen”.

Lees ook: Zware mishandelingen door groep jongeren Gorinchem: ‘Dit kan en mag niet ongestraft blijven’

De tiener hield een gekneusde rug, ribben en kaak over aan de aanval. Maar ook psychisch hebben de klappen hun sporen achtergelaten. “Ik slaap slecht. Ik heb angst om naar buiten te gaan, om ze tegen te komen. Het is heel heftig. Ik zit er ook best wel mee maar ik kan ook niet meer doen dan dit.”

De politie heeft zich op de zaak gestort. Er zouden ook beelden van andere mishandelingen door de groep circuleren en op basis daarvan onderzoekt de politie welke jongeren de klappen uitdelen. “Er is inmiddels een aantal verdachten in beeld, aanhoudingen volgen”, aldus de politie.

Extra controle

De burgemeester van Gorinchem heeft vanavond laten weten dat de politie extra gaat controleren in en rond het park waar de kopschopppers hebben huisgehouden. Ook worden er BOA’s ingezet. In de buurt is boosheid en angst. Sommige bewoners willen alleen anoniem voor onze camera reageren omdat ze een of meerdere daders kennen.