Misdaad

Politie onderzoekt bedreigingen naar meisjes in zaak rond de groepsverkrachtingen

De politie onderzoekt dreigementen en lasterlijke berichten die op sociale media zijn gedaan in de zaak van groepsverkrachtingen van tienermeisjes in Den Bosch. Zij kan niet zeggen aan wie bedreigingen specifiek zijn gericht.

Donderdag meldde De Telegraaf dat meerdere verdachten in de zaak hebben geprobeerd te voorkomen dat tenminste één minderjarig slachtoffer aangifte zou doen. Ze zouden haar hebben bedreigd en geïntimideerd. De politie kon dat bericht niet bevestigen.

Volgens de krant zou burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch via een brief de moeder van een van de verdachten een gebiedsverbod hebben opgelegd. Zij zou zich op de dag van de arrestatie van haar zoon hebben uitgelaten over de vader van een van meisjes. De vrouw heeft dit tegen de krant ontkend.

Lees ook: ‘Verdachten groepsverkrachting eerder betrokken bij inbraken, geweldsdelicten en witwassen’

Groepsverkrachtingen in garage

De groepsverkrachtingen in een garage in Den Bosch kwamen naar buiten nadat drie tienermeisjes los van elkaar bij de politie hadden gemeld dat ze door meerdere jongens waren verkracht. De politie denkt dat er nog meer meisjes slachtoffer zijn geworden.

Dinsdag had de politie al laten weten dat er van de meisjes berichten via sociale media waren verspreid. De politie riep toen mensen op om dit soort berichten niet te plaatsen of te delen, omdat dit strafbaar kan zijn

Lees ook: Slachtoffer aanranding Den Bosch: ‘Of ze seks wilden? Ja, ze zaten aan me’

ANP