Misdaad

OM onderzoekt twee oud-leden pedoclub Martijn

Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar twee oud-leden van de verboden pedofielenvereniging Martijn nadat er aangiftes waren gedaan. Een woordvoerder van het OM heeft dit bevestigd naar aanleiding van een bericht van RTL Nieuws.

Undercover in pedo-netwerk

De omroep ging maandenlang undercover binnen een besloten e-mailgroep van de oud-leden van Martijn. Daaruit blijkt volgens RTL Nieuws dat twee prominente oud-leden online weer volop actief zijn en strijden voor de legalisatie van seks tussen volwassenen en kinderen.

Lees ook: In juni bleek al dat mogelijk twee bestuursleden weer actief zijn

De omroep zegt te beschikken over een besloten e-maillijst waarin tips worden gedeeld om kinderen te misbruiken.

“We kijken naar de website waar in de aangifte naar wordt verwezen, en ook naar de mailinglijst waar RTL Nieuws onderzoek naar heeft gedaan”, laat officier van justitie Annemarie Kwaspen weten.

Pedoclub Martijn verboden

De Hoge Raad verbood de vereniging Martijn begin 2014 omdat de leden seksuele relaties tussen volwassen en kinderen verheerlijkten en propageerden.

Een van de twee ex-leden van Martijn, Norbert de Jonge, ontkent dat er onderling aanwijzingen of instructies zijn gegeven over hoe te handelen om te komen tot het misbruiken van kinderen.”Hiervan was geenszins sprake”, stelt hij. Volgens hem wordt er door één deelnemer aan de e-maillijst verwezen naar een handboek en heeft hij daarop afkeurend gereageerd en is dat handboek verder niet besproken.