112

'Leden van verboden pedoclub Martijn weer actief'

Minstens twee bestuursleden van de pedofielenvereniging Martijn zijn weer actief. Dat zegt de Hengelose jurist Yme Drost. “Ik heb verschillende bewijzen dat zij propaganda maken waarin ze pedofilie verheerlijken.”

De jurist heeft maandag aangifte gedaan en hoopt dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de mannen. Zo zouden de oud-bestuursleden een mailinglijst voor pedoseksuelen hebben gepromoot.

Vereniging Martijn was een Nederlandse vereniging die streefde naar wettelijke en maatschappelijke acceptatie van seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen. De vereniging werd bekritiseerd vanwege het positieve standpunt ten aanzien van pedofilie. In april 2014 werd de vereniging na veel juridisch getouwtrek verboden door de Hoge Raad.

Verkrachting dochter

Justist Yme Drost behartigde de belangen van de stichting Strijd Tegen Misbruik, een stichting die in het leven werd geroepen door ouders waarvan het kind werd misbruikt door hun buurman. Die buurman kreeg tips voor zijn aanpak via de inmiddels verboden vereniging Martijn. “Ze verheerlijken seks met kinderen, dat zou toch niet moeten kunnen”,  vinden de ouders. “Vereniging Martijn, is medeplichtig aan de verkrachting van onze dochter.”