112

Onderzoek naar explosie grillroom Coevorden gaat maandag verder

De politie gaat maandag verder met het onderzoek naar de oorzaak van de explosie in grillroom Ali Baba in het Drentse Coevorden. Dat meldt de gemeente.

Alle omwonenden van de grillroom zijn weer thuis. Volgens een woordvoerster van de gemeente konden zij zaterdagavond nog terugkeren, nadat hun woningen weer waren voorzien van gas, water en elektriciteit.

Zaterdagmiddag was er rond 15.00 uur een explosie in de grillroom aan de Sallandsestraat. Door de knal stortte een deel van het restaurant in. Kort daarna kon de eigenaar van Ali Baba onder het puin gehaald worden. Hij werd naar een ziekenhuis in Groningen gebracht en was volgens de gemeente aanspreekbaar.

Lees ook: Opluchting bij Burgemeester en buurtbewoners na succesvolle bevrijding vijfjarige Kenan

Zoontje vijf uur onder puin

Zijn vijfjarige zoontje Kenan lag nog urenlang onder de brokstukken. De zorgen werden steeds groter omdat er een kans was op onderkoeling. Tijdens de reddingsoperatie werden de stroom en het water in de omgeving afgesloten. Ook werd er een bouwkraan ingezet en werden geparkeerde auto’s verwijderd.

Een gespecialiseerd team wist Kenan vijf uur na de explosie uit zijn benarde positie te bevrijden. Omstanders applaudisseerden toen het jongetje door hulpdiensten naar buiten werd gedragen. Hij werd daarna volgens de Veiligheidsregio Drenthe in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht. Het is op dit moment niet bekend hoe het met hem gaat.

ANP