112

Opluchting bij burgemeester en buurtbewoners na succesvolle bevrijding 5-jarige Kenan

Opluchting overheerst na de succesvolle bevrijding van de vijfjarige Kenan in Coevorden. Zaterdagmiddag lag hij vijf uur onder het puin van een ingestorte grillroom.

De burgemeester van Coevorden, Bert Bouwmeester, voelt vooral blijdschap nu het achter de rug is. “Vooral voor Kenan en zijn familie, die nu onderweg zijn naar het ziekenhuis. Hopelijk worden ze snel herenigd met de vader.”

“Ook ben ik trots op de brandweerlieden die, zowel met eigen mensen als de specialisten uit Drachten, veel spannende momenten hebben gekend om Kenan veilig onder het puin vandaan te halen”, vertelt Bouwmeester.

‘Onhandige plaats’

Het bleek een moeilijke opgaven om Kenan onder het puin vandaan te halen. “Het was een pand van twee verdiepingen plus een dakverdieping. Kenan lag op een onhandige plaats”, legt Bouwmeester uit. “Dat maakte dat het specialistische kennis vroeg om te kunnen beoordelen waar je langs kon en wat je kon optillen om Kenan te bevrijden.”

Om honderd procent zeker te weten dat er geen mensen verder in het pand aanwezig zijn, wordt er nu met honden onderzoek gedaan in het pand. “Dan pas kunnen verdere ruimingswerkzaamheden plaatsvinden. Maar ook nader onderzoek: hoe heeft dit kunnen gebeuren?”

Buurtbewoners

Ook buurtbewoners reageren opgelucht nu Kenan bevrijdt is. “Het is zeker een opluchtig. Ik kreeg een brok in mijn keel”, vertelt een van de omstanders. “Het is toch ook fantastisch, die mensen hebben geweldig werk verricht. Chapeau.”