112

Oma Koppen (88) oog in oog met inbreker: 'Ze is volledig onbereikbaar'

Oma Stien Koppen (88) lag zondagnacht te slapen toen een inbreker haar seniorenwoning in Eindhoven binnenkwam. Hij stal voor haar neus haar meest kostbare bezittingen: de spullen van haar twee weken geleden overleden man, waarmee ze 62 jaar getrouwd was.

De inbreker sloopte een speciaal sleutelkastje van de muur en is met de sleutel naar binnen gekomen.

‘Geld, ik zoek geld!’

De familie had voor haar veiligheid na het overlijden van haar man een alarmering laten aanleggen met een sleutelkastje. De inbreker zorgde ervoor dat hij de sleutel te pakken kreeg en verschafte zichzelf toegang tot de woning in Achtse Barrier. Er zijn dan ook geen braaksporen.

Koppen lag op bed en had pas door dat er iemand in haar woning was toen ze de inbreker in haar slaapkamer hoorde. Ze dacht in eerste instantie dat het haar dochter was en vroeg: “Wat ben je aan het zoeken?” Toen het sensorlicht vervolgens aanging, zag ze dat het niet haar dochter was, maar een inbreker. Hij doorzocht haar spullen en antwoordde op haar vraag: “Geld, ik zoek geld!” De oude vrouw drukte uit angst pas op de alarmknop om haar nek toen de inbreker weg was.

‘Hij nam alles mee in het tasje van de Dela’

“Haar lichaam zegt tot hier en niet verder,” vertelt kleindochter Christel Rombouts-Dillen bedrukt. “Ze kan niet goed slapen en is nauwelijks bereikbaar.” De inbreker nam alles van haar overleden man mee. Zowel de trouwring, horloge, ketting en een armbandje zijn gestolen. Hij nam deze spullen mee in het tasje van de Dela waar de helft van de bidprentjes nog in zaten. De andere helft gooide hij eruit.

“Ze was al anders na het overlijden van opa, maar ze lijkt nu niet eens te rouwen,” reageert Rombout-Dillen verder. “Ze gedraagt zich vreemd.” De familie heeft aangifte gedaan en er is een buurtonderzoek en forensisch onderzoek uitgevoerd. Hier kwam tot nu toe niets uit.

Signalement

De jongere man was zwart gekleed met een petje op en droeg een doek voor zijn mond. De emotionele familie wil de vlakke geel gouden ring met ‘STIEN 22/06/1957’ ongelofelijk graag terug en vraagt ernaar uit te kijken.

Lees ook: Moeder met twee kinderen thuis overvallen: “Jullie kunnen maar beter gaan, want ik heb de politie al gebeld”