Opmerkelijk

'Vader van spookgezin hing medewerker dagenlang op aan plafond'

De vader van het spookgezin hing een medewerker van zijn houtbewerkingsbedrijf  dagenlang met een touw op aan het plafond van het huis in Ruinerwold, meldt De Telegraaf. Daarnaast zou hij zijn kinderen geslagen hebben en ze gestraft hebben door ze dagenlang geen eten te geven.

Dat zou blijken uit documenten die De Telegraaf heeft ingezien en verklaringen in het strafdossier. Het zou gaan om verklaringen van zowel kinderen die al eerder het gezin waren ontvlucht als kinderen die onlangs uit de boerderij zijn gehaald. De vader, Gerrit Jan van D., zou in Ruinerwold een ‘paradijs’ hebben willen stichten.

Door kwade geesten bezeten

Van D. meende dat een van zijn medewerkers, Hermann, door kwade geesten bezeten was. Hij takelde hem op aan het plafond, zodat de geesten hem konden verlaten. Hoogstwaarschijnlijk raakte hij kreupel door de ophanging, schrijft De Telegraaf. De kinderen kregen straffen als stokslagen en werden opgesloten in een hondenhok.

Het OM heeft inmiddels gereageerd op de berichtgeving van de krant. ”Het OM is ook in dit onderzoek zeer zorgvuldig omgegaan met de bescherming van de privacy van alle betrokkenen”, klinkt het. ”Het OM betreurt het dat met deze publicatie hier afbreuk aan is gedaan.”