Opmerkelijk

Oldtimers, doodskist en kinderattractie: inboedel failliete rijschoolhouder Aalbregt onder de hamer

De inboedel van de in juli failliet verklaarde rijschoolhouder Ferry Aalbregt uit Zoetermeer wordt online geveild. Naast een reeks auto’s, oldtimers en motorkleding gaan ook het autootje van Pieter Post en een doodskist onder de hamer.

In totaal kan op veertig items worden geboden. De veiling is vooral voor liefhebbers van oldtimers een walhalla. Zo worden onder meer een Chevrolet Master uit 1940, een Cadillac Sedan de Ville uit 1965 en een Ford Thunderbird uit 1965 van de hand gedaan. De biedingen voor deze unieke auto’s lopen op het moment van schrijven uiteen van 1400 tot ruim 2600 euro.

Stalen doodskist

Aalbregt’s inboedel blijkt naast auto’s ook nog een aantal opmerkelijke spullen te bevatten. Zo kan er geboden worden op een kinderattractie van animatiefiguur Pieter Post en zelfs op een stalen doodskist. Op maandag 16 september sluit de veiling. Daarna gaan alle verkochte items naar de hoogste bieder.

Lees ook:¬†Curator failliete Verkeersschool Aalbregt: ‘Geen reden tot optimisme’ voor gedupeerden

Gedupeerde leerlingen hoeven zich overigens niet rijk te rekenen. Vorige maand stelde curator Cees Advocaten al dat er “geen reden is voor optimisme”. De opbrengst zal in eerste instantie worden gebruikt voor het afbetalen van “bevoorrechte” schuldeisers, zoals de Belastingdienst.

Beeld: Troostwijk Auctions