Curator failliete Verkeersschool Aalbregt: 'Geen reden tot optimisme' voor gedupeerden

Het ziet er slecht uit voor al die mensen die gedupeerd zijn door de inmiddels failliet verklaarde Zoetermeerse Verkeersschool Aalbregt. Zij kunnen bij de curator vorderingen indienen, maar over de kans dat ze hun geld terugkrijgen, is de curator kort: “Er is geen reden voor optimisme”…

De schulden die eigenaar F. Aalbregt heeft worden nu berekend en zijn bezittingen zijn op een rijtje gezet. Helaas voor de gedupeerde leerlingen en rijinstructeurs wordt er bij de verdeling van de waarde van zijn eigendommen rekening gehouden met de “wettelijke rangorde”. “Bevoorrechte schuldeisers, zoals de Belastingdienst zullen eerst betaald moeten zijn, voordat gewone (concurrente) schuldeisers aan bod komen”, luidt het persbericht van curator Cees Advocaten uit Den Haag.

Lees ook: Rijschool Zoetermeer failliet: duizenden gedupeerden en eigenaar bedreigd

De curator heeft een korte samenvatting gemaakt van de bezittingen van Aalbregt en zijn echtgenote. Het gaat onder meer om een woonhuis, de inboedel van een vakantiewoning in Spanje, de inrichting van een lunchroom van de echtgenote en verschillende voertuigen als motorfietsen, lesauto’s en oldtimers.

Lees het volledige persbericht hier

Verkeersschool Aalbregt werd 2 juli officieel failliet verklaard. De eigenaar zelf leek met de noorderzon vertrokken, zelf beweerde hij dat hij moest onderduiken wegens ernstige bedreigingen aan zijn adres.

Lees ook: Flinke opkomst Aalbregt-demonstratie Den Haag, politie ziet aantal meldingen verdubbelen

Begin juli gingen vele gedupeerden de straat op om te demonstreren tegen de gang van zaken rond het faillissement en het feit dat ze zeer waarschijnlijk geen cent terug zullen zien.