112

Nog vier Nederlanders in ziekenhuis na bootongeluk Antwerpen

Na het bootongeluk op de Schelde in Antwerpen vrijdag liggen nog vier Nederlanders in het ziekenhuis. Twee van hen zijn zwaargewond, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het betrof een uitje van een Nederlands bedrijf.

Het ging om twee kleine boten die op de rivier in Antwerpen met elkaar in botsing kwamen. Op sociale media zijn beelden verschenen waarop is te zien hoe de twee bootje, met een flinke vaart, vol op elkaar botsen. Er waren in totaal negentien opvarenden die allemaal verwondingen hebben opgelopen, onder wie de twee Belgische schippers. Door de klap op het water belandde veel passagiers in het water.

Ooggetuige Kris vertelt over bootongeluk Antwerpen

Vier Nederlanders liggen nog steeds in het ziekenhuis na de frontale botsing tussen twee speedboten op de Schelde in Antwerpen.

Posted by Hart van Nederland on Saturday, April 6, 2019

‘De beelden zeggen alles’

De medewerkers die lichtgewond waren zijn onder gebracht in een hotel. ”Sommige van ons lopen nog steeds mank”, zegt een van de medewerkers. ”Het was erg heftig, de beelden op sociale media zeggen alles”. Een deel van de lichtgewonden gaat zaterdag gelijk naar huis, een ander deel gaat op bezoek bij de collega’s die nog in het ziekenhuis liggen. Zij waren er ernstiger aan toe.

De betrokken medewerkers willen niet voor camera reageren zolang het politieonderzoek naar het ongeval nog loopt.

Lees ook: Twintig Nederlanders gewond na frontale botsing tussen twee boten in Antwerpen

De hulpdiensten in Antwerpen waren massaal uitgerukt. Hoe de botsing heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend.