112

Twintig Nederlanders gewond na frontale botsing tussen twee boten in Antwerpen

Bij een botsing tussen twee kleine boten op de Schelde in Antwerpen zijn drie opvarenden zwaargewond geraakt. Vijftien mensen zijn lichtgewond, meldt het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust in België.

Alle gewonden zijn Nederlanders, zo bevestigt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws hadden de slachtoffers een bedrijfsuitje.

Alle drenkelingen gered

Door de klap belandden meerdere opvarenden in de rivier. Een duikteam van de brandweer was snel ter plaatste en wist twee mensen uit het water te redden. De overige drenkelingen zijn door een waterbus uit het water gehaald en naar de kade gebracht.

Ooggetuige Zafora zat op die waterbus en vertelt tegen HLN: “We zagen plots mensen in het water, anderen zaten op het bootje. De kapitein had meteen door wat er gaande was en keerde meteen om. Als hij niet zo alert had gereageerd, waren er doden gevallen.”

Veldhospitaal ingericht

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Aan de oever van de rivier was een veldhospitaal ingericht van waaruit de slachtoffers naar zes ziekenhuizen in de omgeving zijn gebracht.

Hoe de botsing heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend.

Beeld: HLN.be