Politiek

Nieuw boerenprotest 16 oktober: 'Ook burgers zullen zich aansluiten'

Nederlandse boeren gaan op 16 oktober weer demonstreren, dat laat de actiegroep Farmers Defence Force weten. De actiegroep verwacht dat dit boerenprotest nog groter gaat worden dan die van vorige week.

“Ik verwacht dat 16 oktober niet alleen boeren komen”, vertelt Mark van den Oever van Farmers Defence Force. “Ik verwacht dat ook burgers zich zullen aansluiten.” Toch gaat het 16 oktober vooral om de boeren: “Maar we zijn wel aan het kijken of we het nog wat breder kunnen maken. Heel veel mensen zijn alle plannen van het kabinet gewoon zat.”

Lees ook: LIVEBLOG: drukke avondspits na boerenprotest Den Haag

Boerenprotest

Duizenden boeren kwamen dinsdag 1 oktober naar Den Haag om te demonstreren tegen het huidige landbouwbeleid. Ze vinden dat ze te vaak de schuld krijgen van Nederlandse problemen en dat het aan waardering ontbreekt.

Veel boeren kwamen op de trekker naar de Hofstad. Hierdoor ontstonden lange files en was Nederland tijdens de ochtendspits ontregeld.

De woordvoerder wilde nog niet zeggen hoe de actie er gaat uitzien en waar die zal plaatsvinden. Dat maakt de actiegroep vermoedelijk dinsdag bekend. “Ik kan wel zeggen dat we ook bij de nieuwe actie meedoen met onze trekkers.”