112

Neergestoken jongen (16) uit Drachten is overleden aan zijn verwondingen

De jongen die op zondag 22 december werd neergestoken bij een café in Drachten is in de nacht van zondag op maandag overleden. Dat bevestigt de politie aan Hart van Nederland.

Het slachtoffer was zondag zestien geworden en overleed dus in de nacht na zijn verjaardag. De familie van de jongen liet na de steekpartij aan Hart van Nederland zich grote zorgen te maken: “Hij vecht op de intensive care voor zijn leven.”

Lees terug: Familie neergestoken jongen Drachten: ‘Hij vecht voor zijn leven’

Twee jongens opgepakt

Inmiddels zijn twee minderjarigen opgepakt voor de steekpartij, een veertienjarige jongen uit Drachten en jongen van vijftien uit het naburige Gorredijk. Ze zitten volgens het Openbaar Ministerie (OM) in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met een advocaat.

Over de tenlastelegging zegt het OM niets vanwege de jonge leeftijd van de twee verdachten. De aanleiding van de steekpartij wordt nog onderzocht.

Dinsdag stille tocht

Inmiddels is er een stille tocht aangekondigd voor de neergestoken jongen. De tocht start dinsdagavond om 21.00 uur bij winkelcentrum De Wiken, gaat daarna langs het huis van de jongen en eindigt bij het café waar bij werd neergestoken. Ook burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Smallingerland loopt mee.

 

Foto: Noormannen