Politiek

Nederlanders staan positief tegenover nieuw boerenprotest

Boeren die een nieuw protest voorbereiden, hebben de steun van het overgrote deel van de Nederlanders. Maar liefst 85 procent staat positief tegenover een nieuw boerenprotest.

Na de acties in Den Haag van vorige week, komt er opnieuw een massaal boerenprotest. Dat zegt de actiegroep Farmer Defence Force. Slechts 11 procent keurt de actie af, blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland onder ruim 1500 Nederlanders.

Burgers bij boerenprotest

De actiegroep verwacht, net als afgelopen dinsdag op het Malieveld, duizenden boeren met trekkers. Ook burgers, vissers en bouwvakkers worden voor deze nieuwe actie uitgenodigd.

Maar zelf actievoeren met de boeren, dat is voor veel mensen toch nog een stapje te ver. 37 procent zegt mee te willen doen, maar meer dan de helft (55 procent) blijft thuis en zal geen gehoor geven aan de oproep van de boeren.

‘Blokkeer geen snelwegen’

Veel mensen (43 procent) geven deze keer de voorkeur aan publieksvriendelijke acties, dus liever geen snelwegen meer blokkeren. Maar er is een nog iets grotere groep van 48 procent die zegt ook deze keer geen moeite te hebben met eventuele overlast.

Lees ook: Dit is waarom duizenden boeren protesteren in Den Haag

De protestactie staat gepland voor volgende week woensdag. Waar de demonstratie is, is nog onduidelijk. Agractie, een andere boerenprotestgroep sluit zich er niet bij aan. Zij komen binnenkort met een nieuwe actie omdat ze zich nog steeds niet serieus genomen voelen.