Weer & Verkeer

Morgen opnieuw minder treinen door verwachte sneeuw

Vanwege de verwachte sneeuwval rijden woensdag minder treinen dan op een gewone werkdag. De Nederlandse Spoorwegen en ProRail hebben dat dinsdag laten weten.

Op veel plekken rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. 80 procent van de treinen blijft rijden en waar mogelijk worden treinen verlengd. KLM had eerder vandaag al aangekondigd vluchten te schrappen vanwege de sneeuw.

Lees ook: KLM schrapt twintig vluchten vanwege de verwachte sneeuw

“NS en ProRail nemen het zekere voor het onzekere en passen de dienstregeling aan. Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen”, aldus de bedrijven. “Voor NS en ProRail is het belangrijk dat reizigers zo veilig en betrouwbaar mogelijk kunnen reizen met de trein, ook als het slecht weer is.”

Langere reistijden

Ondanks de aangepaste dienstregeling, kan het winterse weer volgens de NS tot hinder en langere reistijden leiden voor treinreizigers. Reizigers krijgen het advies om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Lees ook: Verraderlijk glad in Nederland: auto’s glibberen massaal van de weg

ProRail houdt extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op de lossen. NS zet extra medewerkers in op stations en in de treinen om reizigers te helpen.

Vorige week dinsdag reden er ook minder treinen vanwege de sneeuw.

ANP