Weer & Verkeer

KLM schrapt twintig vluchten vanwege de verwachte sneeuw

De KLM heeft voor woensdagochtend twintig vluchten geschrapt vanwege het verwachte winterse weer. In de Randstad wordt in de ochtenduren behoorlijk wat sneeuw verwacht.

KLM raadt reizigers aan om de status van hun vlucht woensdag goed in de gaten te houden. De luchtvaartmaatschappij monitort het weer voortdurend.

Lees ook: Verkeersinformatie: drukke avondspits en een waarschuwing voor sneeuw

Schiphol houdt ook rekening met het winterse weer. De luchthaven heeft materieel en mensen paraat staan die kunnen worden ingezet om onder meer de start- en landingsbanen schoon te houden als er veel sneeuw valt.

Personeel voor sneeuwschuivers standby

Rotterdam The Hague Airport heeft ook mensen standby voor de sneeuwschuivers als dat nodig is. Het vliegverkeer op de luchthaven moest vorige week tijdelijk worden opgeschort vanwege de sneeuwval. “We wachten af hoe en wat morgen met de sneeuw. We zitten op dit moment ook in een rustige periode dus er staan niet veel vluchten gepland”, aldus een woordvoerster.

In Frankrijk wordt dinsdagavond al sneeuw en ijzel verwacht. Op de Parijse luchthaven Orly wordt daarom vanaf 20.00 uur een op de drie vluchten geschrapt, liet de Franse luchtverkeersleiding weten. Of er ook woensdag nog vluchten geannuleerd worden, is nog niet duidelijk. Volgens weerberichten houdt de winterstorm rond Parijs aan tot het middaguur op woensdag.

ANP