Misdaad

Misbruiktrainer Jerry M. weer op vrije voeten

De Rotterdammer Jerry M., die ervan wordt verdacht dat hij als atletiekcoach ontucht heeft gepleegd met meerdere meisjes, komt donderdag op vrije voeten. De rechtbank in Rotterdam heeft eerder deze week besloten dat M. de rechtszaak in vrijheid mag afwachten.

Hij heeft wel eerst zijn paspoort moeten inleveren. Ook moet hij zich melden bij de reclassering en mag hij geen contact hebben met vermeende slachtoffers. Het Openbaar Ministerie (OM) verzette zich niet tegen zijn vrijlating.

Vier aangiften

M. werd op 1 april opgepakt en is sindsdien verhoord. Er waren vier aangiften tegen hem binnengekomen. Dat aantal is gelijk gebleven, meldde een woordvoerster van het OM.

Lees ook: Misbruiktrainer Jerry M. eindelijk opgepakt door politie

In januari begon het onderzoek naar de 59-jarige verdachte, die bij verschillende sportverenigingen in Nederland werkte. Aanleiding waren onder meer publicaties in de media over misbruik en aanranding van meisjes die hij trainde. Dat zou zijn gebeurd tussen 1982 en mei 2017 en de meisjes waren destijds tussen de 11 en 18 jaar.

Bekentenis afgelegd

Afgelopen zomer had de trainer bij de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) een bekentenis afgelegd over de misbruikverdenkingen tegen hem.

ANP
Bovenstaande video was eerder te zien in Hart van Nederland