Misdaad

Misbruiktrainer Jerry M. eindelijk opgepakt door politie

Jerry M., die verdacht wordt van jarenlang seksueel misbruik, is alsnog opgepakt door de politie. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandagochtend bevestigd.

De atletiektrainer heeft minstens negen meisjes misbruikt tijdens zijn loopbaan als atletiektrainer bij sportverenigingen in Rotterdam en Den Haag. Enkele meisjes raakten zelfs zwanger van hem. Maar omdat er steeds geen aangifte werd gedaan, kon hij de dans ontspringen. Tot nu toe. Opvallend is dat M. het misbruik wel al heeft toegegeven: hij legde een volledige bekentenis af bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR), dat het tuchtorgaan is in de sportwereld.

Lees ook: “Politie wist al in 2000 van misbruik door atletiektrainer Jerry M. en raakte melding kwijt”

Zwangerschappen

Uit documentatie van het ISR bleek onder meer dat M. tussen 1983 en 1987 onbeschermde geslachtsgemeenschap had met minderjarige meisjes en dat hij een paar meisjes zwanger heeft gemaakt. Hij maakte zich ook schuldig aan ‘grensoverschrijdende massages’ en keek met jonge meisjes naar dierenporno. Na zijn bekentenis bij de tuchtcommissie is M. geroyeerd als lid van de Atletiekunie.