112

Meerdere toeristen omgekomen door noodweer Griekenland

In Griekenland zijn zeker zes mensen, allen Oost-Europeanen, om het leven gekomen toen noodweer over het noorden van het land trok. Volgens de Griekse media zijn er ook meer dan honderd gewonden gevallen.

Het slechte weer ging gepaard met harde wind, veel regen en hagelbuien. Vooral het bij toeristen populaire schiereiland Chalkidiki, ten zuidoosten van Thessaloniki, werd zwaar getroffen.

Lees ook: Annemiek heeft twee uur moeten schuilen in restaurant voor noodweer in Griekenland

Een man kwam om het leven en twee anderen raakten gewond toen hun camper door de harde wind van de weg werd geblazen. Een jongen en een vrouw vonden de dood toen het dak van een restaurant instortte. Twee personen werden gedood door een omvallende boom. De slachtoffers, onder wie twee kinderen, waren afkomstig uit Rusland, Tsjechië en Roemenië.

Noodtoestand

Zeker twintig gewonden liggen volgens de hulpdiensten nog in het ziekenhuis. De schade in de streek is groot. Het leed lijkt bovendien nog niet geleden. De meteorologen verwachten dat het tot donderdagavond blijft regenen. In Chalkidiki is de noodtoestand uitgeroepen.

Het noodweer kwam na een periode van extreme hitte, waarbij de temperaturen de afgelopen dagen boven de 40 graden uitkwamen.

ANP