Dieren

Meerdere honden gevonden op snikhete balkons: 'Bloed uit zijn bek'

Het hete weer zorgt niet alleen voor zomerpret, maar ook voor heel veel dierenleed. De politie en dierenambulance moesten dinsdag meerdere keren uitrukken voor huisdieren die door de hitte waren bevangen.

Zo kreeg de politie Rotterdam-Oost een melding binnen van een hond die opgesloten zat op een balkon. De hond zat in de volle zon, had geen water en had een lichaamstemperatuur van 41,5 graden. Het beest was er zo slecht aan toe dat hij uit zijn bek bloedde.

Lees ook: Extreme hitte: zo houd je je huis koel

“Door oplettendheid van omwonenden kon de hond door collega’s met spoed naar een dierenarts gebracht worden. Daar werd de hond gekoeld en werd hij langzaam alerter” schrijft de politie op Facebook. “Het is afwachten of de hond geen blijvend letsel heeft opgelopen.”

Bloed uit zijn bek

Kort daarna werd de Dierenambulance Zuid-Holland naar Capelle aan de IJssel gestuurd vanwege eenzelfde situatie. “De hond lag oververhit op het balkon, bloed uit zijn bek”, schrijven zij. De beelden zijn zelfs zo vreselijk, dat ze deze niet delen. 

De hond had een lichaamstemperatuur van 42 graden en kon op het nippertje worden gered. Woensdag moest het dier toch worden ingeslapen. “De hele nacht had het hondje moeite om op temperatuur te blijven, ook bleven de bloedingen aanhouden hier boven op kreeg hij nog epileptische aanvallen. De dierenarts kon niet anders dan de dappere strijder uit zijn lijden te verlossen.”

Lees ook: Hond van snikheet balkon gered in Wormerveer

Het gebeurt vaker dat honden in de bloedhitte worden opgesloten op het balkon of in de auto. Dinsdag werd er in Wormerveer ook al een viervoeten uit de brandende zon gered.

Foto: Politie Rotterdam-Oost