112

Meerdere branden in Duindorp, Scheveningen en Den Haag

Een uitermate drukke dinsdagnacht voor de brandweer van de Veiligheidsregio Haaglanden: brandweerlieden moesten in Duindorp, Scheveningen en Den Haag meer dan tachtig keer uitrukken voor branden in onder meer containers, scooters, een auto en een mobiel toilet…

Extra brandweerwagens werden ingezet om alle branden te kunnen blussen. Omdat de vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp zijn afgelast, is het op zijn zachtst gezegd onrustig op de straten daar.

Lees ook: Politie sluit Duindorp af, het blijft rustig na een aantal dagen van rellen

In Duindorp zijn ook vier aanhoudingen verricht, omdat de APV, de Algemeen Plaatselijke Verordening, werd overtreden. De politie hield controles op de toegangswegen richting Duindorp om te voorkomen dat mensen naar de wijk komen die daar niet thuishoren. Autoverkeer en scooterrijders die de wijk in wilden, werden tegengehouden en gecontroleerd.

Relschoppers gooiden maandag onder meer met stenen en vuurwerk naar de mobiele eenheid en staken afval en containers in brand. Maandag werden twaalf mensen aangehouden, onder wie zes jongeren. Een dag eerder waren dertien mensen aangehouden. Dinsdag deed de politie invallen in Duindorp.

ANP/redactie

Beeld: District 8