112

Politie sluit Duindorp af, het blijft een avond relatief rustig in de Haagse wijk

De politie heeft dinsdagavond in de Haagse wijk Duindorp vier aanhoudingen verricht. In alle gevallen werd de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) overtreden.

De rust is inmiddels grotendeels weergekeerd in de buurt waar de hele avond heel veel politie op de been was. Rond 23.00 uur waren er nog maar weinig jongeren op straat.

Zwaar vuurwerk en brandbare stoffen

Ook buiten Duindorp heeft de politie een verdachte aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen die zwaar vuurwerk en brandbare stoffen bij zich had. Hij werd aangehouden op de Laan van Poot. Volgens de politie was hij mogelijk op weg naar Duindorp. De verdachte zit nog vast.

De vier andere verdachten woonden ook niet in de Haagse wijk maar luisterden niet naar de politie. De jongeren tussen de 15 en 23 jaar hebben een boete gekregen.

Duindorp afgesloten

De politie hield dinsdagavond controles op de toegangswegen richting Duindorp om te voorkomen dat mensen naar de wijk komen die daar niet thuishoren. Autoverkeer en scooterrijders die de wijk in wilden, werden tegengehouden en gecontroleerd.

In Duindorp is het al enkele dagen onrustig. Jongeren richtten vernielingen aan. Relschoppers gooiden maandag onder meer met stenen en vuurwerk naar de mobiele eenheid en staken afval en containers in brand. Maandag werden twaalf mensen aangehouden, onder wie zes jongeren. Van deze groep zitten nog drie mensen vast.

Een dag eerder waren dertien mensen aangehouden. Dinsdag zijn invallen gedaan in Duindorp. Woensdagochtend komt de politie met meer informatie over de onderzoeken in de Haagse wijk.

Beeld: Regio15.nl