112

ME bekogeld in Scheveningen, meerdere branden gesticht

In Scheveningen zijn vrijdagnacht wederom meerdere branden gesticht. Vervolgens werd de Mobiele Eenheid (ME) ingezet, die charges heeft uitgevoerd. Omstanders kwamen tegen de ME’ers in het verweer door voorwerpen naar ze te gooien.

Ook werd er met zwaar vuurwerk naar een politievoertuig gegooid. zou er vuurwerk naar een wijkagent zijn gegooid. Doordat de bestuurder meteen naar achteren reed, ontplofte het projectiel niet onder maar vlakbij de auto. Ook eerder deze maand, op 3 december, werd een vuurwerkbom gegooid naar een politiebus met daarin zeven agenten. Daarbij ontstond een explosie en volgde nog een klap.

Grimmige sfeer

Het politievoertuig werd vrijdagavond laat aangevallen vanaf het Doctor de Visserplein. De sfeer was er grimmig, meldt de politie zaterdagochtend. Er stonden veel jongeren op het plein. Ze gooiden met vuurwerk en stichtten brandjes.

De Mobiele Eenheid stond paraat. Nadat de groep was vertrokken, bleef de ME zodat de brandweer veilig zijn werk kon doen. Twee Hagenaren zijn aangehouden voor belediging.

Lees ook: Weer meerdere brandstichtingen in Duindorp en Scheveningen

Het is vrijwel elke nacht raak in Den Haag en omstreken. Aanleiding voor de ongeregeldheden lijkt het afgelasten van de vreugdevuren met Oud en Nieuw te zijn.

Beeld: Regio 15