Misdaad

Met dit luxe vliegtuig kwam topcrimineel Taghi van Dubai naar Nederland

Ridouan Taghi is in de nacht met een Duits privévliegtuig van Dubai naar Eindhoven gevlogen. De opgepakte crimineel is door de autoriteiten in Dubai het land uitgezet en overgedragen aan Nederland.

Om 05.04 uur landde de ‘Air Independence Bombardier Challenger’ D-AAAY op Eindhoven Airport. Vervolgens is de topcrimineel per helikopter naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught gebracht.

Om veiligheidsredenen met gehuurde zakenvliegtuig

Hij is om veiligheidsredenen met een gehuurde zakenjet naar Nederland gevlogen, onder begeleiding van de Nederlandse politie. Het vliegtuig beschikt over zeer luxe stoelen en inrichting.

Op Flightradar24.com is te zien dat het toestel waarmee Taghi naar Nederland vloog, een tussenlanding maakte in Boekarest. Daar heeft de 41-jarige Nederlander een uur moeten wachten voordat hij door vloog naar Eindhoven.

Op een Twitteraccount dat vluchten monitort is zelfs de vermeende aankomst van het vliegtuig te horen. De piloot kreeg instructies om te parkeren op een helikopterparkeerplaats op de militaire landingsbaan van Eindhoven Airport.

Dubai wilde van Taghi af

Volgens minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid kon Taghi zo snel naar Nederland komen, omdat Dubai verklaarde dat hij ‘op niet-rechtsgeldige wijze’ het land was binnengekomen. De autoriteiten in Dubai wilden daarom snel van de crimineel verlost zijn.

Taghi wordt verdacht van talloze moorden en pogingen daartoe en van het leiden van een criminele organisatie. Hij wist lang uit handen van politie en justitie te blijven. Afgelopen zomer werd duidelijk dat hij zich waarschijnlijk in Dubai schuilhield, daar werd hij maandag in een villa aangehouden.

Lees ook: Zo leefde Ridouan Taghi jarenlang in een luxe villa in Dubai

Foto: WikiMedia