Lewis Hamilton wint bloedstollende race in Hongarije

Lewis Hamilton heeft op de Hungaroring de Grand Prix van Hongarije gewonnen. Na een bloedstollende tactische strijd met Max Verstappen trok de Brit na zeventig ronden aan het langste eind.

Bij de start was Verstappen, die voor het eerst in zijn carrière van pole position vertrok, direct goed weg. De twee Mercedessen vochten samen om een tweede plek maar kwamen met elkaar in botsing. Daardoor moest Valtteri Bottas even later de pits in voor een nieuwe voorvleugel.

Spannend gevecht

Verstappen leek de race te controleren. Maar na een pitstop voor verse banden kwam Lewis Hamilton snel dichterbij. Het kwam hierna tot een spannend gevecht om de eerste plek op de baan. Maar Hamilton moest een eerste inhaalpoging staken nadat hij bij Verstappen aan de buitenkant van een bocht buiten de baan terecht kwam. Gevaar geweken voor de Nederlander. Althans, zo leek het.

Lees ook: Max Verstappen pakt eerste pole position uit carrière

In ronde 49 besloot Lewis Hamilton voor een tweede keer binnen te komen voor nieuwe, zachtere banden. Op deze zachte banden kwam Hamilton met enorme stappen dichterbij Verstappen, die nog steeds op oudere banden rondreed. De 21-jarige Nederlander betwijfelde hardop via de boordradio of zijn team hem ook niet naar de pits had moeten halen voor vers rubber. Maar Red Bull nam de gok en besloot door te blijven rijden.

Hamilton pakt leiding

Uiteindelijk was Hamilton Verstappen dicht genoeg genaderd en kon hij hem, drie ronden voor het einde, zonder al te veel moeite inhalen en de leiding pakken. Verstappen kon geen gevecht meer leveren omdat zijn banden helemaal op waren. De coureur met startnummer 33 is vlak voor de finishvlag zelfs nog gestopt voor nieuwe banden. Doordat de Ferrari’s een minuut achter de één en twee reden, was hier ruimte voor.

Lees ook: Formule 1-Superfans: ‘Tof om dit met je kind te kunnen doen’

Sebastian Vettel (Ferrari) eindigde op de laatste trede van het podium.