Sport

Formule 1-Superfans: 'Tof om dit met je kind te kunnen doen'

In deze wekelijkse videoserie bezoeken we superfans van de Formule 1 en Max Verstappen. Deze week pakken we de koffer in met Sasja en Dex uit Delft. De twee bezoeken de Grand Prix in Hongarije.

Moeder (35) en zoon (7) gaan vaker samen naar races. Dit wordt de vierde keer voor Dex. Eerder ging hij al met zijn moeder naar races in Barcelona en België.

Sasja: “Ik vind het heel leuk dat ik hem dit kan laten meemaken. Om Dex dit mee te geven, dat is gewoon een ervaring voor het leven. Hij vindt het helemaal super en het is gewoon heel tof om dit samen met je kind te kunnen doen. ”

Op de Hungaroring zitten de twee met een grote vlag voor Max. Die moest dan ook mee in de koffer. Net als gehoorbescherming voor Dex. De jongen is volgens zijn moeder een wandelende encyclopedie als het op racen aankomt.

Aan zelf racen hoeft de Delftse niet te denken. “Vroeger wilde ik dat altijd wel. Ik rijd gewoon auto. En best netjes.

Snelheidsbeest

Dex: “Ik ben een enorm snelheidsbeest en ik vind het supervet hoe de auto’s eruit zien. En ook hoe ze de aerodynamica hebben geregeld en de downforce.” Sasja moet lachen als ze haar zoon alle termen hoort noemen.

De twee zijn dan ook groot fan van Max Verstappen. Sasja: “Tuurlijk, het is nog een schoffie en een broekkie die nog veel moet leren. Maar hij wordt wereldkampioen. Dat weet ik zeker. Hij is gemaakt om wereldkampioen te worden.

Dex vindt het nog wel spannend. Hij geeft zijn moeder een stevige knuffel. Als zij hem vraagt wat hij dan spannend vindt? “Dat Max misschien gaat crashen.”

Wil jij nog meer F1 Superfans zien? Dat kan! Eerder gingen we met superfan Dennis naar het circuit in Zandvoort en bezochten we het ‘Verstappen-huis’ van superfan Willem.