Formule 1-superfans: het Verstappen-huis van Willem

In deze wekelijkse videoserie bezoeken we superfans van de Formule 1 en Max Verstappen. Deze week nemen we een kijkje in het huis van Willem van den Berg uit Woerden. Samen met zijn moeder Anco hebben ze het hele huis omgetoverd in een waar Max Verstappen-museum.

Het huis is niet te missen. Aan een rustige gracht in Woerden wappert een viertal grote Max Verstappen-vlaggen in de wind. Op de gevel foto’s van de Nederlandse coureur. Een stel wat in een boot langs het huis vaart, kijkt hun ogen uit. Willem: “Mensen komen overal vandaan om mijn huis te zien.”

Verstappen-altaar

Binnen is een duidelijke tweedeling te zien. Het linker deel van het huis is van moeder Anco, er zijn geen Verstappen-spullen te vinden. Een ander verhaal is dat aan de andere kant van de kamer. Willem heeft daar een altaar gemaakt voor Max Verstappen. Vlaggetjes, kaarten, miniatuur raceauto’s, alles staat in het teken van Max.

De Woerdenaar noemt zichzelf een van de grootste fans van Verstappen. “Max is mijn alles. Daar mag iedereen van vinden wat ze er van vinden maar dat maakt mij niet uit. Er is er voor mij maar een de allergrootste en dat is Max.”

‘Zo duur allemaal’

Willem en Anco gaan niet naar de race in Zandvoort. “Het is zo duur allemaal.” Wel gaan moeder en zoon drie keer per jaar naar het cafĂ© van de opa van Max Verstappen in Montfoort. Daar kijken ze samen met andere fans naar de race. Anco: “Dat is echt een uitje. Dan plan ik van tevoren helemaal wanneer we daar naartoe kunnen en maken we er echt een dagje van.”

Anco praat met een grote glimlach over de Max-verzameling van haar zoon. “Het is zo enorm mooi om je kind zo gelukkig te zien. Daar wordt een moederhart heel erg blij van.”

De superfan geeft toe dat hij soms bij wedstrijden best wel even emotioneel wordt. “Als ik Max op het podium zie staan moet ik wel even een traantje laten. Dat is zo mooi.”

Vorige week gingen we met superfan Dennis naar het circuit in Zandvoort. Die video zien? Klik dan hier!