Sport

Leeuwinnen weer op Nederlandse bodem

Na de verloren WK-finale tegen de Verenigde Staten in stadion Parc OL in Lyon zijn de voetbalsters van Oranje teruggekeerd in Nederland. De selectie en begeleiders werden op een oranje loper onthaald door KNVB-voorzitter Michael van Praag en minister Bruno Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij deelden bloemen uit aan de selectie en de staf.

De speelsters stapten uit op een afgesloten deel van Schiphol. Er waren dan ook geen fans getuige van de aankomst van het vliegtuig, dat rond 17.45 uur arriveerde. Voor het toernooi zijn de spelers en hun begeleiders bijna vijf weken lang in Frankrijk geweest.

(Tekst gaat verder onder video)

De Leeuwinnen pakten zilver. Wat een prestatie!

Daar zijn ze weer! De Oranje Leeuwinnen landen op Schiphol

Geplaatst door Hart van Nederland op Maandag 8 juli 2019

Lees ook: Koning geeft verslagen Oranje Leeuwinnen een peptalk in de kleedkamer

Hadden de ‘Leeuwinnen’ de VS verslagen, dan waren ze in Amsterdam getrakteerd op een rondvaart door de grachten en een huldiging op het Museumplein. Maar de voetbalsters lieten de KNVB eerder al weten niets te voelen voor een huldiging als ze met een tweede plaats genoegen moesten nemen. De selectie en begeleiders zijn vanavond wel te zien en te horen in het programma Studio France.

Lees ook: Oranje Leeuwinnen hopen dat teleurstelling snel plaats maakt voor trots

De WK-finale VS-Nederland (2-0) trok zondag in Nederland bijna 5,5 miljoen tv-kijkers, opnieuw een kijkcijferrecord voor de voetbalvrouwen. Naar de halve finale tegen Zweden keken er circa 5 miljoen.

Wat Vindt Nederland?

Trots overheerst na toch die kleine tegenvaller gisteren, want de Leeuwinnen hebben we in ons hart gesloten. Maar wie was nu eigenlijk de beste speler van het toernooi?

We legden deze vraag voor in ons Wat Vindt Nederland-onderzoek. Hieruit blijkt dat, met 37 procent van de stemmen, u Sari van Veenendaal veruit de het beste vond. En daarmee laat ze de rest ver achter zich. Op 2, Stefanie van der Gragt, met 8 procent, gevolgd door Jackie Groenen, Lieke Martens en Vivianne Miedema.

Dan nog de vraag of deze club stevig genoeg om op de Olympische Spelen wel goud te pakken? Ook daar heeft u een duidelijke mening over. 44 procent is ervan overtuigd dat de Leeuwinnen dan wel gaan winnen. 22 procent gokt opnieuw op een plek in de finale. 16 procent denkt dat een plek in de halve of kwart finale haalbaar is. En slechts 2 procent denkt dat Oranje de groepsfase niet overleeft…