Koning geeft verslagen Oranje Leeuwinnen een peptalk in de kleedkamer

De aanwezigheid van koning Willem-Alexander en zijn oudste en jongste dochter in het stadion in Lyon heeft de leeuwinnen niet het laatste zetje kunnen geven om de WK-finale tegen de VS te winnen.

De teleurstelling was na de wedstrijd af te lezen van de gezichten van de koning en de prinsessen Amalia en Ariane. Ze brachten een bezoek aan de kleedkamer om de vrouwen een hart onder de riem te steken.

”Hij heeft ons weer een lach op het gezicht gebracht”, vertelt Dominique Bloodworth. ”Verder vertelde hij dat wij vanaf morgen we alleen maar heel erg trost zijn op de prestatie die wij hebben geleverd.” Anouk Dekker is vooral blij dat zij ook het trotse gevoel bij de koning en zijn dochters hebben kunnen overbrengen. ”Het is mooi om te horen dat de koning en het hele land zo erg met ons mee hebben geleefd de laatste paar weken.”

Of de andere gezinsleden, koningin Máxima en prinses Alexia, de wedstrijd thuis of ergens anders hebben gezien, kon een woordvoerster van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) niet zeggen.