112

In koffer gevonden romp Amsterdam is van kapster Miranda Zitman

De stoffelijke resten die dinsdag in een tuin bij een woning in Soest werden gevonden, behoren toe aan de 52-jarige bewoonster die maandenlang werd vermist. Het Openbaar Ministerie meldt dat forensisch onderzoek dit heeft uitgewezen.

De 56-jarige partner van de vrouw wordt verdacht van moord of doodslag en het wegmaken van haar lichaam. Zijn voorarrest is vrijdag met twee weken verlengd, besliste de rechter-commissaris. Hij meldde zich dinsdag bij de politie. Nadat hij een verklaring had afgelegd, begon de politie een onderzoek en vond de resten in de tuin.

Lees ook: In koffer gevonden romp begraven in Amsterdam

De koffer die in januari aan de Zuider IJduik werd gevonden riep veel vraagtekens op. De identiteit van het romp bleef onbekend, zelfs toen de politie 15.000 euro uitloofde voor de gouden tip. De romp werd op 4 april begraven op de begraafplaats Sint Barbara in Amsterdam.

Lees ook: Vaste klanten over vermiste Miranda uit Soest: ‘Intelligente, hardwerkende vrouw’

Over de doodsoorzaak en de betrokkenheid van de partner doet het OM nog geen verdere mededelingen. De politie Midden-Nederland zet het onderzoek voort en werkt daarin samen met het Amsterdamse onderzoeksteam.