Misdaad

Vaste klanten over vermiste Miranda uit Soest: 'Intelligente, hardwerkende vrouw'

De vermiste vrouw uit Soest is Miranda Zitman, een kapster uit Amsterdam, die in 2016 een kapsalon aan huis begon. Vaste klanten en buren van de vrouw bevestigen dit dinsdag aan Hart van Nederland.

Dinsdagochtend is een 56-jarige man opgepakt in verband met de vermissingszaak. De politie kan nog niet bevestigen dat de vermiste vrouw in deze zaak Miranda is.

Lees ook: Buren woning Soest: ‘Vrouw al sinds kerst niet meer gezien’

Miranda Zitman had 23 jaar lang een zaak in de Amsterdamse Jordaan, tot zij in 2016 een kapperszaak aan huis begon in Soest. Vaste klanten kregen op 7 januari van dit jaar een mailtje van Miranda, waarin zij plotsklaps afscheid nam en verkondigde naar het buitenland te verhuizen.

Afscheidsmail

“Ik ben om privé redenen gestopt met mijn kapsalon in Soest en zal ook niet meer komen knippen in Amsterdam. Ik zal voor langere tijd in het buitenland zijn, waar ik een nieuwe zaak ga opzetten”, schreef zij. “Helaas moet ik alle afspraken die al gemaakt zijn voor 2019 bij deze annuleren. Mijn oprechte excuses daarvoor.Soms gaat het niet zoals we allemaal willen.”

Lees ook: Politie arresteert 56-jarige man in onderzoek naar vermissingszaak, woning Soest onderzocht

Hart van Nederland sprak met één van de vaste klanten van Miranda, die al bij haar kwam in de Jordaan. Over haar zegt hij: “Het is een intelligente, hardwerkende vrouw, die haar zaak in Amsterdam helemaal zelf heeft opgebouwd. Een doorzetter met veel vaste klanten, ook buiten de Jordaan, die bleven toen ze naar Soest ging.”

Te belangrijk

Hij vermoedde in januari al dat de mail die zij stuurde niet van haar afkomstig was. “Ik dacht toen al dat ze haar klanten nooit zo zou dumpen, die vond ze veel te belangrijk”, vertelt de vaste klant.

Ook buren van Miranda vertellen dinsdag dat ze haar als sinds kerst niet meer hebben gezien. “De buurvrouw is al lange tijd vermist, sinds eind november denk ik”, aldus een buurvrouw. “Haar man woont hier nog gewoon en die is nu blijkbaar aangehouden. Hij had eerder verteld dat ze naar het buitenland was vertrokken en niet meer terug zou komen.”

Lees hieronder de mail die Miranda Zitman 7 januari van dit jaar stuurde naar haar klantenkring:

Lieve Klanten,

Allereerst de allerbeste wensen voor 2019, ik wens jullie alle geluk en gezondheid in dit nieuwe jaar.

Ik ben om privé redenen gestopt met mijn kapsalon in Soest en zal ook niet meer komen knippen in Amsterdam.

Ik zal voor langere tijd in het buitenland zijn, waar ik een nieuwe zaak ga opzetten met een nieuwe partner.

Helaas moet ik alle afspraken die al gemaakt zijn voor 2019 bij deze annuleren. Mijn oprechte excuses daarvoor.Soms gaat het niet zoals we allemaal willen, maar ik ben op meerdere vlakken toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik nu gevonden.

Ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor de trouwe klandizie al die jaren maar daar is nu een einde aan gekomen.

Een nieuw jaar, een nieuw begin.

heel veel liefs..Miranda (voorheen Medusa)

ps. mijn telefoonnummer wordt binnenkort omgezet naar een buitenlandsnummer.
Dit nummer wordt na vandaag niet meer gebruikt