Weer & Verkeer

KLM Catering voert actie: met lege maag op vakantie

De medewerkers van de KLM Catering Services voeren actie voor een betere cao. Niet door te staken, maar juist door helemaal volgens de regels te werken. En dat zou er weleens toe kunnen leiden dat je straks zonder lekkere snack op weg gaat naar je vakantiebestemming.

Tijdens de ‘werken volgens de regels’ actie leven de cateringmedewerkers de werkprotocollen strikt na. Dat betekent dat er niet steekproefgewijs, maar dat alle maaltijden worden gecontroleerd. Ook mag er niet worden overgewerkt.

Vertraging of hangry op reis

De vluchten met een Europese bestemmingen mogen zonder eten aan boord vertrekken, maar als je verder reist dan loop je misschien wel flinke vertraging op. De internationale vluchten mogen namelijk niet zonder maaltijden vertrekken.

Lees ook: Met deze tips kan ook jij makkelijk vluchtclaims indienen

Het personeel mag niet efficiënt of slim werken en geen extra oplossingen bedenken om het eten op tijd in het vliegtuig te krijgen. Dat komt nog bovenop de toch al drukke vakantieperiode op Schiphol.

De maat is vol

Met de actie laten medewerkers van KCS zien dat de maat vol is. Ze strijden voor een betere loon en hogere reiskosten om het werk op een goede manier vol te kunnen houden in de toekomst.

“In mei zijn er al twee weken lang acties bij bedrijfscateringlocaties in het hele land gehouden, maar dat leidde niet tot het gewenste resultaat. Dus gaan we door met nieuwe acties.”, zegt Harry de Wit van vakbond FNV Catering.

In de maand augustus staan er ook andere cateringacties gepland.