Kleiner vreugdevuur Scheveningen dit jaar: 'Wij maken er geen wedstrijd meer van'

De bouwers van het vreugdevuur in Scheveningen willen dit jaar opnieuw gaan bouwen aan een vreugdevuur op het strand van Scheveningen. Ze balen ontzettend van wat er afgelopen jaarwisseling is gebeurd en willen daarom terug naar een simpeler vreugdevuur. Om te voorkomen dat het opnieuw uit de hand loopt willen zij geen wedstrijd meer met Duindorp. Dit zegt de organisatie tegen Hart van Nederland tijdens een speciale vergadering woensdagavond.

De organisatie van Scheveningen wil onder andere dat het vreugdevuur kleinschaliger moet worden. Hoe dat er dan uit moet gaan zien is nog niet duidelijk zeggen de bouwers: ”Het moet dit jaar gewoon weer leuk worden. ‘We gooien gewoon een paar pallets op elkaar het moet vooral weer leuk worden voor kinderen.” Ook het wedstrijdelement en de rivaliteit met Duindorp moet stoppen, mede door de rivaliteit tussen de twee werd de stapel elk jaar iets hoger.

Lees ook: Bouwers vreugdevuur Scheveningen: ‘Dit jaar gaan we opnieuw bouwen’

De bouwers van het vreugdevuur komen liever niet in de media, dit omdat: ”Er erg naar over ons geschreven is de laatste tijd. Ook wij balen dat het zo uit de hand in gelopen. Velen van ons werken maanden naar dit moment toe, dat het dit jaar zo uit de hand gelopen is was nooit onze intentie.”

Onderzoek naar de vonkenregen

Woensdag werd ook bekend dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) de vonkenregen in Scheveningen gaat onderzoeken. Dat gebeurt op verzoek van burgemeester Pauline Krikke. De raad kijkt onder meer naar de voorbereiding van de vreugdevuren en wat er daarna is misgegaan. De bouwers wachten het onderzoek van de OvV wel af en verlenen hun medewerking aan het onderzoek.

Lees ook: Onderzoek naar vreugdevuren na vonkenregen Scheveningen

De vonkenregen die richting het dorp waaide zorgde op nieuwjaarsdag voor tientallen brandjes. De resultaten van het onderzoek worden in het najaar verwacht.