De laatste inkopen doen op eerste kerstdag? 'Ik moet alles nog halen'

Op steeds plekken in ons land zijn supermarkten op eerste kerstdag gewoon open. Handig als je iets vergeten bent, of zelfs ál je kerstinkopen nog in huis moet halen.

De tijd dat mensen voor Kerst alles al ingekocht hadden is voorbij. Dat bleek wel bij een rondje langs winkels in Alkmaar en Tilburg. “Ik moest werken en had andere verplichtingen, dus dan maar vandaag. Gelukkig is het rustig”, vertelt een man met een overvolle kar in de Albert Heijn in Alkmaar. “Ik ben niet religieus, dus voor mij is het een normale dag. Dan kan boodschappen doen ook gewoon wat mij betreft.”

Bekijk hier welke supermarkten bij jou in de buurt open zijn

Ook bij een ander is het nog shoppen geblazen. “Het is een beetje laatste moment, ik ben een slechte planner”, erkent ze tijdens het kerstinkopen doen. “Ik moet nog koken voor zes mensen straks, dus ik mag aan de bak.”

In de rij voor kerstinkopen

In de Action in Tilburg is het zelfs zo druk, dat er lange rijen staan bij de kassa’s. “Ik moet nog cadeautjes halen”, vertelt een vrouw. “Ik wilde nog wat leuke aankleding halen voor het kerstdiner, dus ik ben blij dat de winkels open zijn”, vertelt een ander.