Weer & Verkeer

Kerstboomverbranding Zandvoort afgeblazen vanwege slecht weer

De brandweer Zandvoort blaast de jaarlijkse kerstboomverbranding op het strand af. De weersomstandigheden zouden te slecht zijn en kunnen zorgen voor gevaarlijke omstandigheden, aldus de brandweer op Facebook.

Bewoners van Zandvoort kunnen elk jaar hun kerstboom inleveren voor de grote verbranding, die normaal gesproken plaatsvindt op het strand. De gemeente haalt dit jaar wel kerstbomen op, maar het grote vuur blijft uit.

Ook de geplande verbrandingen van kerstbomen in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal gaan woensdag niet door vanwege de weersomstandigheden. Vooral de harde wind gooit roet in het eten, aldus de Zuid-Hollandse gemeente Brielle, die het niet verantwoord vindt de verbrandingen te laten doorgaan.

Veiligheid voorop

Met de vonkenregen in Scheveningen nog vers in het geheugen, is er begrip voor de keuze van de brandweer. “Jammer, maar veiligheid voor alles. We wonen tenslotte niet in Scheveningen”, aldus een inwoner op Facebook. “Jammer, maar wel verstandig dat de brandweer de veiligheid vooropstelt”, vindt een ander.

Lees ook: Scheveningen geschokt na bizarre vonkenregen: ‘Het was net een vulkaanuitbarsting’

Het vreugdevuur op het strand van Scheveningen zorgde in de nieuwjaarsnacht voor veel chaos in de kustplaats. Door de aanlandige wind ontstond er een vonkenregen die over de wijk waaide. Hele stukken brandend hout kwamen naar beneden en er was chaos en paniek.

Lees hier alles over de vonkenregen na het vreugdevuur in Scheveningen

Foto: ANP (archief)