Politiek

Toch nog fijne Kerst voor gedupeerden Belastingdienst? 50.000 euro voor kerstpakketten

De actie voor kinderen die door de Belastingdienst de dupe zijn geworden van problemen met de kinderopvangtoeslag, heeft 50.000 euro opgeleverd.

Een groep ouders is met steun van de politiek partij SP de actie begonnen. Het geld is bestemd voor ouders die door de toeslagenaffaire moeite hebben om hun kinderen een fijne kerst te bezorgen.

Voor deze mensen worden kerstpakketten gemaakt. Daarnaast hebben veel ouders aangegeven welk extraatje zij goed kunnen gebruiken om wat leuks te doen voor hun kinderen. Zo kunnen kinderen deze kerst wel rekenen op een kerstcadeautje of een dagje uit tijdens de vakantie.

Belastingdienst maakte grote blunders

De toeslagenaffaire gaat over duizenden gezinnen die in de problemen zijn gekomen door toedoen van de Belastingdienst. Van hen werd onterecht kindertoeslag ingehouden of teruggevraagd omdat er vermoedens waren van fraude. In sommige gevallen werden tienduizenden euro’s teruggevorderd, wat tot grote financiële problemen leidde bij ouders.

Lees ook: Boze toeslagvader: ‘Ze hebben mijn leven kapotgemaakt’

Woensdag stapte verantwoordelijk staatssecretaris Menno Snel op vanwege het debacle met de kinderopvangtoeslag. Vrijdag worden alle kerstpakketten ingepakt en klaargemaakt en vervolgens verzonden naar de gezinnen die het nodig hebben.

ANP/Redactie