112

Kenan (5) zes dagen na verwoestende explosie in Coevorden weer thuis

De 5-jarige Kenan, die vijf uur lang onder het puin lag van de ingestorte grillroom in Coevorden, is weer thuis. Het is jongetje is vrijdagmiddag ontslagen uit het ziekenhuis. Dat vertelt zijn vader Mahmoud aan Hart van Nederland.

Het gaat naar omstandigheden goed met hem, zegt zijn vader Mahmoud. “Hij is heel erg moe, maar ook heel blij dat hij naar huis kan.” Kenan kan sinds de explosie zijn hand niet meer bewegen. Daaraan wordt hij op een later moment in een ander ziekenhuis behandeld. Toch gaat hij kleine stapjes vooruit: zijn duim kan hij inmiddels weer bewegen.

‘Papa, ik ben hier!’

Vorig weekend stortte de grillroom van Mahmoud volledig in door vermoedelijk een gasexplosie. De restauranteigenaar kon op eigen kracht uit het puin klimmen, maar moest later alsnog naar het ziekenhuis waar hij werd behandeld aan brandwonden op zijn arm en gezicht.

Lees ook: Eigenaar Mahmoud voor het eerst terug bij ingestorte grillroom in Coevorden

Kenan lag lange tijd bedolven onder de brokstukken. “Ik roep hem, misschien tien keer en dan hoor ik: ‘Papa, ik ben hier!'”, vertelde Mahmoud donderdag aan Hart van Nederland. “Een keer, daarna hoorde ik niets meer.” Na een vijf uur durende reddingsoperatie wisten hulpverleners ook Kenan onder het puin vandaan te halen.