Misdaad

Politie houdt drie jongens aan voor mishandeling in Gorinchem

De politie heeft dinsdagochtend drie jongens uit Gorinchem opgepakt naar aanleiding van een filmpje waarin twee jongens mishandeld worden in de plaats Gorinchem. De verdachten zitten nu vast en worden gehoord.

Het gaat om een jongen van veertien en twee jongens van vijftien jaar. De politie liet dinsdag weten dat het drietal in het vizier was. De jongens werden daarna opgeroepen om zich vrijwillig te melden. Dit deden ze, waarna ze werden aangehouden op het politiebureau.

Lees ook: Burgemeester veroordeelt reeks zware mishandelingen in Gorinchem: ‘Afschuwelijk en onacceptabel’

Mishandelingen in Gorinchem

Het slachtoffer, dat onder andere tegen zijn hoofd werd geschopt, deed aangifte. De recherche heeft de beelden geanalyseerd, wat uiteindelijk heeft geleid tot de aanhouding van de drie verdachten.

De politie was een onderzoek gestart nadat een paar filmpjes op internet verschenen waarin jongeren door anderen zwaar worden mishandeld. Er is met veel getuigen gesproken, ook met scholen en jongerenwerkers. Daarnaast zijn wijkagenten in gesprek gegaan met buurtbewoners.

Er circuleren nog enkele andere video’s van andere mishandelingen. Onderzocht wordt of de drie verdachten ook hierbij zijn betrokken.

Lees ook: Sem (15) spreekt over mishandeling door groep Gorinchemse jongeren

Redactie/ANP