Misdaad

'James B. lijkt ontucht met Rotterdams meisje nauwgezet te hebben voorbereid'

De Amerikaan James B. lijkt zijn ontucht met het Rotterdams meisje nauwkeurig te hebben voorbereid. Dit schrijft het AD. De krant heeft de dagvaarding ingezien.

Volgens het AD ontmoetten James B. (50) en de 12-jarige meisje uit Rotterdam elkaar op het Centraal Station. Daar kreeg het meisje de sleutelpas van zijn hotelkamer in het nabijgelegen Hilton Hotel. Het meisje ging daar zelfstandig naartoe. Mogelijk wilde James B. hiermee voorkomen dat hij samen met haar werd gezien op het moment dat ze het Hilton binnenliepen.

Lees ook: ‘Vrouw die dochter heeft van James B. leeft al jaren in angst’

Het slachtoffer vertrok 27 juni met een smoes van school. Ze vertelde haar docent dat ze een afspraak had bij de orthodontist, maar al snel bleek uit onderzoek dat ze helemaal geen afspraak had. Naar aanleiding van de vermissing werd een Amber Alert uitgestuurd.

Uiteindelijk werd ze met James B. een dag later gevonden in de hotelkamer. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van het onttrekken van het meisje aan het wettig gezag en ontucht. Volgens het AD blijkt uit de dagvaarding dat hij verregaande seksuele handelingen met haar zou hebben gepleegd.

Lees ook: Verdachte vermissing 12-jarig meisje onder meer verdacht van ontucht

Op 9 oktober is de eerste pro-formazitting in de zaak tegen James B.