112

Hulpverleners lastig gevallen, tientallen branden in Den Haag, dode bij schietpartij Zwolle

Op verschillende plekken in het land zijn hulpverleners lastig gevallen. In Utrecht zijn drie mensen aangehouden nadat ze vuurwerk gooiden naar agenten. De politie controleert iedereen die de Haagse wijk Duindorp binnen wilt gaan.

In Utrecht zijn agenten bekogeld met vuurwerk. Dit gebeurde toen ze een lantaarnpaal die over weg hing, wilden opruimen. Een ruit van de politieauto ging door het vuurwerk kapot. Kort na het incident zijn drie mensen aangehouden. In Rotterdam is een man opgepakt omdat hij vuurwerk naar agenten gooide.

Brandweer lastig gevallen

Op verschillende plekken in het land zijn brandweerlieden lastig gevallen tijdens het blussen. Meldingen komen uit Zeist, Den Haag, Zwijndrecht en Uithoorn. Op veel plekken zijn branden. Het gaat soms om kleine branden in containers en afvalbakken.

In het Groningse Muntendam staat een leegstaande boerderij in brand. In Bovenkarspel in Noord-Holland is een molen uitgebrand. Verschillende brandweerauto’s zijn uitgerukt naar een leegstaand bedrijfspand in Hoorn. Het dak staat in brand. De brandweer is ook bezig met het bestrijden van een brand in een flat in Alkmaar. Verschillende woningen worden ontruimd. De brand was rond 23.45 uur onder controle.

In Hoogeveen staat een basisschool in brand. Het gaat om de Juliana van Stolbergschool. De vlammen slaan inmiddels uit het dak. De eerste melding kwam rond 22.30 uur binnen.

Branden en controles in Den Haag

In het hele land zijn auto’s in brand gestoken. Meldingen komen uit Vianen, Rijswijk, Uithoorn en Veen. In Den Haag zouden tientallen auto’s zijn uitgebrand. De politie heeft daarbij op verschillende plekken de brandweer beschermd.

Lees ook: Burgemeester Den Haag heeft ‘groeiende boosheid’ om kraaienpoten bij brandweer

Bij Duindorp zijn fotografen van correspondent Regio15.nl bekogeld. Rond de wijk heeft de politie verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen. In Duindorp is het al een maand onrustig. De gemeente verbood eerder de traditionele vreugdevuren op het strand.

Dode bij schietpartij Zwolle

Bij een schietincident aan de Buitengasthuisstraat in Zwolle is dinsdagavond iemand om het leven gekomen. Over de aanleiding voor de schietpartij is volgens de politie nog niets bekend.

De politie heeft de omgeving van de woning waar geschoten is afgezet. De schutter zou gevlucht zijn. Of het slachtoffer een man of een vrouw is kon een politiewoordvoerster nog niet zeggen.

Bij een schietpartij in het Groningse Hoogezand is een vrouw gewond geraakt. Het zou gaan om lichte verwondingen. De politie doet nog onderzoek naar de schietpartij.

Dit artikel wordt gedurende de avond voortdurend bijgewerkt met het laatste nieuws.

Beeld: Regio15.nl