Dieren

In dit ziekenhuis mogen huisdieren op bezoek bij hun baasjes

Huisdieren mogen op dierendag langskomen in medisch centrum VieCuri. De proef is opgezet na onderzoek waaruit bleek dat dieren een positief effect hebben op de behandeling of genezing van patiënten.

Astrid Stevens is woordvoerder van VieCuri en vertelt over het experiment. “In eerste instantie is de proef alleen bedoeld voor patiënten van de afdelingen longgeneeskunde en orthopedie,” vertelt ze. “Als de evaluatie na tien huisdierbezoeken goed is, krijgen alle afdelingen de mogelijkheid om hun huisdier op bezoek te krijgen.”

‘Vogels en reptielen niet welkom’

Niet alle soorten dieren zijn welkom in het ziekenhuis. Zo zijn kittens en puppy’s jonger dan zes maanden niet toegestaan. Verder staan de deuren ook niet open voor vogels en reptielen. Bovendien moeten de dieren ingeënt zijn. Het bezoek moet ook officieel worden aangevraagd bij en worden goedgekeurd door de behandelend arts.

Huisdieren en hygiëne

Huisdieren nemen onder andere veel haren met zich mee. “De gang en de kamers worden na ieder bezoek schoongemaakt,” vertelt Astrid. “Om ervoor te zorgen dat de bezoekende huisdieren een zo kort mogelijke route afleggen binnen het ziekenhuis, zijn de speciaal ingerichte bezoekkamers naast de ingang van de spoedeisende hulp geplaatst.”

Het ziekenhuis hoopt dat als de proef slaagt ook andere ziekenhuizen in Nederland huisdieren gaan toelaten.

Lees ook: Verwaarloosde hond Bob dolgelukkig in nieuw gezin

Beeld: IIee_wu